[Upd] Williams deels verkocht

Peterselieman
Frank Williams en Patrick Head hebben een minderheidsaandeel in het team verkocht aan een Oostenrijkse investeringsmaatschappij. Sinds de oprichting van Williams Grand Prix Engineering Limited waren Williams en Head de enige aandeelhouders van het team.

De Oostenrijkse investeringsmaatschappij wordt geleid door Toto Wolff. Hij zal ook gaan zitten in de raad van bestuur van Williams. Verwacht wordt dat Sir Frank Williams later vandaag uitleg over de verkoop van de aandelen gaat geven.

Update

Frank Williams heeft in een persconferentie gezegd dat hij in de nabije toekomst gewoon aan het roer blijft bij Williams. "Ik heb geen intentie om mijn betrokkenheid bij het bedrijf of de Formule 1-activiteiten te beëindigen. Ik kan niet genoeg benadrukken dat Toto een minderheidsaandeelhouder is. Het bedrijf is nog steeds in mijn handen en ik wil dat tot ik dood ga niet opgeven," zei Williams.

"Ik wil gewoon wat privézaken kunnen doen. Ik heb in veertig jaar tijd geen cent uit het bedrijf gehaald en nu is het wel eens een keer tijd om dat te doen," zei de Brit die benadrukte dat het sportieve belang bij de verkoop niet geschaad zal worden. "Er verandert niet veel. Andrew Parr blijft de dagelijkse leiding behouden. Ik houd me samen met anderen bezig met de sponsordeals. Daarnaast is Patrick Head ook elke dag er nog bij betrokken."

Williams zegt dat Wolff, die ook op amateurbasis races rijdt, de deur naar nieuwe sponsoren zal kunnen openen. Wolff bevestigde dat zijn aandeel in het team ligt tussen de tien en 49%.