[NHL] Gifbeker voor Leafs nog niet leeg

Denny (nyny83)
De Toronto Maple Leafs hebben gisteravond opnieuw niet weten te winnen. Dit keer waren de Carolina Hurricanes in de shootout te sterk nadat Toronto een 3-0 voorsprong weggaf om uiteindelijk na 60 minuten op 5-5 te komen.

Voor de Leafs was dit hun eerste punt in de laatste vijf wedstrijden. Door deze dramatische reeks en al eerder de zeer slechte seizoensstart staan de Maple Leafs nu onderaan in de NHL. De Carolina Hurricanes doen het echter niet veel beter, zij staan een punt voor op de Maple Leafs met een wedstrijd meer gespeeld.

De Maple Leafs begonnen sterker aan de wedstrijd dan de Hurricanes; na een minuut lag de puck al in het net door een fout van verdediger Joe Corvo. Hij liet zich vlakbij zijn eigen doel van de puck afzetten door Alex Ponikarovsky. Die legde af op Matt Stajan die eenvoudig kon scoren. Dertien minuten later bracht Lee Stempniak de score op 2-0 na een snelle rush over de rechterkant. Het werd in dezelfde periode zelfs 3-0 dankzij Mikhail Grabovski. Hij kon een rebound van een schot van Jason Blake binnenwerken. Dit was slechts de eerste keer dit seizoen dat de Maple Leafs de eerste twee goals van de wedstrijd maakten.

Het duurde tot laat in de tweede periode voordat de Hurricanes een teken van leven vertoonden. Na bijna zeventien minuten scoorden Stephane Yelle en Matt Cullen binnen een minuut de 3-1 en de 3-2. Yelle wist met een buikschuiver een rebound binnen te werken en Cullen scoorde met een schot vanaf de zijkant in het dak van het doel dat houdbaar leek voor goalie Gustavsson.

De derde periode was een waar spektakel. Eerst leek Toronto de genadeklap uit te delen door de 4-2 te scoren via Pnoikarovsky. De 'Canes kwamen echter terug tot 4-4 door twee goals van verdediger Tim Gleason, die normaal gesproken vrijwel nooit scoort. Zijn eerste goal was een afstandsschot, de tweede een one-timer uit een perfecte pass van Brandon Sutter in de powerplay. Dertig seconden voor het einde leek Toronto er dan toch met de overwinning vandoor te gaan door een goal van verdediger Ian White, maar met nog slechts drie seconden op de klok maakte Eric Cole alsnog de gelijkmaker.

In de shootout wisten vervolgens Tuomo Ruutu en Jussi Jokinen te scoren, terwijl voor de Maple Leafs Phil Kessel en Lee Stempniak niet langs goalie Manny Legace konden komen. Op de vraag wat er moest veranderen om tot betere resultaten te komen antwoordde Ponikarovsky: "Tja, wat kun je doen? We gaan terug naar Toronto, gaan slapen, worden morgen wakker en bereiden ons voor op de volgende wedstrijd zoals altijd."

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Carolina HurricanesToronto Maple Leafs6-5 (SO)
Atlanta ThrashersBoston Bruins3-4 (SO)
Ottawa SenatorsPittsburgh Penguins6-2
St. Louis BluesPhoenix Coyotes3-2 (OT)
Nashville PredatorsNew Jersey Devils3-2 (SO)
Dallas StarsColumbus Blue Jackets1-4
Calgary FlamesChicago Blackhawks1-7
Anaheim DucksTampa Bay Lightning4-3 (OT)