Bianchi blij met test bij Ferrari

Peterselieman
Jules Bianchi vindt het fantastisch dat hij zijn Formule 1-testdebuut bij Ferrari mag maken. De Fransman won dit jaar de Formule 3 Euroseries en mag op basis hiervan twee dagen testen voor het team uit Maranello. De test in Jerez zou voor de 20-jarige coureur mogelijk kunnen leiden tot meer.

"Ik ben erg blij. Het is goed voor mij om in een Formule 1-bolide te mogen rijden en al helemaal bij Ferrari omdat het in mijn ogen het beste team in de wereld is. Ik ga mijn best doen en probeer zoveel mogelijk te leren," zei Bianchi die sprakeloos was toen hij hoorde dat hij in een Ferrari mag gaan testen.

Toch moet hij zijn gedachten even verzetten, want de Fransman komt komend weekend in Macau in actie bij de jaarlijkse Formule 3-race aldaar. "Ik ben erg blij, maar ik moet me op de race in Macau concentreren, want het is erg belangrijk om hier goed te rijden. Daarom ben ik nu hier mee bezig en wanneer ik thuis kom zal ik me gaan voorbereiden op de test in Jerez."

Ferrari zei dat naast Bianchi nog drie coureurs in actie zullen komen tijdens de test begin december in Jerez. De top drie uit het Italiaanse Formule 3-kampioenschap Daniel Zampieri, Marco Zioli en Pablo Sanchez Lopez zullen op de laatste testdag alle drie in een scharlakenrode bolide enkele ronden mogen rijden.