Trulli geniet van NASCAR-test

Peterselieman
Jarno Trulli heeft zijn eerste testdag in de NASCAR er op zitten. De Italiaan testte op de New Smyrna Speedway een auto uit de Sprint Cup Series en kwam op de oval van een halve mijl lengte tot 200 ronden. Hierbij maakte hij indruk met snelle en consistente tijden.

Om de tijden te kunnen vergelijken reed Nationwide-rijder van Michael Waltrip Racing Trevor Bayne een aantal ronden over het warme circuit. Daarna was het in Florida de beurt aan Trulli en Mika Salo die beide ook advies kregen van Mark Martin. Trulli zei dat hij wel moest wennen aan de omschakeling tussen een lichte Formule 1-bolide en een veel zwaardere auto met een dak, zoals een NASCAR-auto.

"Het is geweldig," zei de Italiaan. "Het is niet een baan waar je met 43 auto's tegelijk wilt racen. Dat zou lastig en gevaarlijk worden. Ik ben het soort coureur dat de voorkeur meer geeft aan de circuits met de hogere snelheden, de auto door de bochten laten rollen en niet zoveel af te remmen als hier het geval is. Maar ik geniet er echt van. Het zou mooi zijn om eens te racen, want Juan Pablo Montoya zei tegen mij dat de race veel leuker is omdat je dan telkens in gevecht bent."

Trulli ziet een overstap wel zitten, maar geeft tegelijkertijd aan dat het tijd zal kosten om de auto echt onder de knie te krijgen, al liet hij wel snel betere rondetijden zien. "Ik denk dat het belangrijk is dat om beter te worden een team je coacht. Vandaag was Trevor aanwezig, alsmede enkele andere mensen die mij tips gaven en mijn tijden werden daardoor zienderogen beter en beter."