Podolski: "Het was een gebaar naar Robert"

Olga Kroeders
Lukas Podolski behoedde de Duitsers met twee treffers voor een nederlaag tegen Ivoorkust: 2-2. Goal.com Duitsland sprak na afloop van de oefeninterland met de Duitse aanvaller.

De spits van 1. FC Köln zette Die Mannschaft in de eerste helft op voorsprong vanaf de strafschopstip. In de blessuretijd van de tweede helft zorgde hij met een treffer voor het late gelijkspel: 2-2. Bij de treffers gingen de vingers omhoog, een verwijzing naar de overleden Robert Enke.

"Zeker weten. Iedereen weet dat ik katholiek ben. Het was een gebaar voor Robert", vertelt Podolski aan Goal.com Duitsland. "Hij heeft van boven meegekeken en voor ons geduimd. Voor de wedstrijd waren we met onze gedachten bij Robert. Tijdens het duel moesten we weer terug naar de realiteit."

De spits vindt het een vervelende zaak dat er steeds over zijn rol in de Duitse ploeg wordt gesproken. "Na elke interland en na elke wedstrijd wordt daarover gesproken. Ik ben het een beetje beu er steeds hetzelfde op te antwoorden."

Het interlandvoetbal zit er voor dit kalenderjaar op. Podolski, die met zijn twee treffers de 37 interlandgoals evenaarde van Olivier Bierhoff, vond het een mooie afsluiting. "Ik ben blij met iedere interland en met iedere goal. De volgende interland is in maart tegen Argentinië. We hebben het nu afgesloten tegen een sterke ploeg. We hebben een jonge ploeg die vooral in de eerste helft goed heeft gespeeld."