Huis-aan-huisactie voor HFC Haarlem

Sally (Tessa)
De supportersvereniging HFC Haarlem is in samenwerking met de Stichting Hart voor Haarlem gestart met een grootschalige huis-aan-huisactie in Haarlem. Bewoners worden middels een flyer en machtigingskaart opgeroepen om de noodlijdende voetbalclub te steunen.

Supporters gaan de komende weken langs de deuren Haarlem en in omliggende gemeenten zoals Heemstede, Spaarndam, Velserbroek, Bloemendaal, Haarlemmermeer en de Bollenstreek. "We staan voor een behoorlijke uitdaging, maar als iedere inwoner in deze regio twee euro doneert zijn we uit de zorgen", aldus een woordvoerder van de supportersvereniging.

Bij de machtigingskaarten wordt tevens informatie uitgedeeld over de inzet van de club op sociaal maatschappelijk gebied, het opleiden van jeugdige voetbaltalenten en het zijn van een erkend leerbedrijf voor studenten.

De supportersvereniging HFC Haarlem ging afgelopen zaterdag voor het eerst de straat op om de Haarlemse bevolking attent te maken op de penibele situatie waar HFC Haarlem nu in verkeert. Supporters en andere vrijwilligers gaan donderdag 19 november tijdens de koopavond en zaterdag 21 november opnieuw het Haarlemse centrum in om te flyeren.

De flyers zijn te downloaden via de webiste van de net nieuw opgerichte stichting Hart voor Haarlem (zie www.hartvoorhaarlem.nl) en de website van de supportersvereniging (zie www.supportersvereniginghfchaarlem.nl).

Eerder deze week smeekte Haarlem de club voor wie het de jeugdspelers opleidt, Ajax, nog om geld voor de transfer van Gregory van der Wiel, een voormalige jeugdspeler van Haarlem.