RBC Roosendaal in financiële problemen

Peterselieman
RBC Roosendaal heeft een acuut liquiditeitsprobleem. De club heeft op korte termijn drie tot vijf ton aan extra liquide middelen nodig om aan haar betalingsverplichtingen te kunnen voldoen.

De clubleiding heeft daartoe een plan van aanpak opgesteld dat voor het einde van het jaar tot dit resultaat moeten leiden. Slaagt de club daar niet in dan komt het voortbestaan van betaald voetbal in Roosendaal in gevaar.

In het plan moeten crediteuren instemmen om maar een deel van de vordering te ontvangen en de rest zal worden voldaan in de vorm van sponsoring, aandelen of obligaties. Het personeel moet een loonsverlaging van 20% accepteren. Verder moeten de horeca-activiteiten afgestoten worden.

Twintig ondernemers zal worden gevraagd om gezamenlijk 500.000 euro te sponsoren of dit in aandelen te stoppen. Aflopende contracten van personeel zullen niet verlengd worden en enkele spelers mogen al in de winterstop vertrekken. Daarnaast wordt de inhuur van personeel beperkt. Tenslotte zal bekeken worden of het stadion ook voor andere doeleinden gebruikt kan gaan worden.

Een sluitende begroting voor het seizoen 2010-2011 is voorwaarde voor het voortbestaan van betaald voetbal in Roosendaal. Om te komen tot een sluitende begroting zal er moeten worden gesaneerd in de personeelskosten. Dit betekent welhaast ook het wegvallen van functies.