Rosberg voor groene Formule 1

Marjo (Muck)
Formule 1-coureur Nico Rosberg vindt dat de Formule 1 meer aandacht aan een groene aanpak van de autosport moet besteden om geen publiek te verliezen en succesvol te blijven. Hij hoopt hierbij bijval te krijgen van de nieuwe FIA-president Jean Todt.

De Duitse coureur, die volgend jaar waarschijnlijk gaat rijden bij Brawn GP, is erg begaan met het milieu en de wereld om hem heen en is niet bang om zijn mening te geven. Hij hoopt dat Todt zijn best gaat doen om het imago van de Formule 1 wat milieuvvriendelijker te maken, ze verklaarde hij tegen het Duitse motorsport-total.

"Ik denk dat het een goede discussie is om te bepalen of de sport nou echt zo slecht is voor het milieu of niet. We geven nu eenmaal de indruk milieuvervuilend te zijn en daarom is het belangrijk om daar actie tegen te ondernemen", zei Rosberg.

"Met het energieregeneratiesysteem KERS is natuurlijk al geprobeerd er een positieve draai aan te geven, maar ik denk niet dat het daarbij moet blijven. Het is van groot belang om enige vooruitgang op dit gebied te bereiken."