Mogelijk einde carrière Simoni

Frank (franklop)
Er lijkt mogelijk een vervroegd einde te komen aan de carrière van Gilberto Simoni. De Italiaan, die dit seizoen uitkwam voor Diquigiovanni, kan volgens CyclingNews geen ploeg vinden voor 2010.

De oud-winnaar van de Giro kon de laatste tijd de aandacht genieten van zowel Astana als Lampre. Bij Lampre zou hij herenigd worden met zijn oud-ploeggenoot Damino Cunego, maar volgens Giuseppe Saronni, ploegmanager van Lampre, is die deal niet doorgegaan.

"Het was een interessant idee, hij heeft voor veel successen van Lampre gezorgd. Maar het bleef bij een idee." Ook met Astana kwam Gibo er niet uit. "We wilden hem de Giro en Tour met Contador laten rijden, maar hij wilde alleen de Giro rijden en daarna zijn carrière beëindigen. De gesprekken hielden daarna op," zei directeur Giuseppe Martinelli van Astana.

Ook bij zijn huidige ploeg kan Simoni niet blijven, omdat de ploeg te weinig budget heeft. "De sleutel is een goed team te maken met het budget dat je hebt", legt Gianni Savio uit. "We zullen Gilberto Simoni nooit een minimumloon voorleggen. Het is beter om te zeggen dat we geen geld voor hem hebben volgend jaar dan zoiets voor te stellen."

Wat Simoni's plannen zijn voor volgend jaar is niet bekend. "Ik weet het ook niet en ik denk niet dat hij nog weet wat hij wil doen", probeert Savio de situatie uit te leggen.