[NHL] Blackhawks met Toews langs Kings

Denny (nyny83)
De Chicago Blackhawks hebben onder leiding van de van een blessure teruggekeerde captain Jonathan Toews hun thuiswedstrijd tegen de Los Angeles Kings met 4-1 gewonnen. De goals van Chicago werden gescoord door John Madden, Troy Brouwer, Toews en Andrew Ebbett.

De ervaren center John Madden was erg blij met de terugkeer van de jonge captain: "Hij is captain vanwege zijn manier van spelen. Hij is vocaal niet heel nadrukkelijk aanwezig, maar hij geeft leiding door het goede voorbeeld te geven en dat geeft weer af op andere spelers. Als we allemaal zoals hij spelen komt het altijd goed." Toews miste de afgelopen zes wedstrijden met een hersenschudding. "Ik voelde me geweldig op het ijs," aldus Toews. [i]"In onze laatste paar wedstrijden scoorden we moeilijk, vooral in de powerplay. Dit keer maakte de powerplay wel het verschil." De cijfers ondersteunen zijn statement, want Chicago wist uit twee van de drie powerplay-mogelijkheden te scoren.

John Madden bracht de Blackhawks na een eerste periode zonder doelpunten op voorsprong in de tweede. Verdediger Duncan Keith passte naar Troy Brouwer die in het centrum opkwam. Deze gaf de puck af aan Madden die vanaf rechts kwam, waarna de ervaren center met zijn backhand kon scoren. Halverwege deze periode maakte Anze Kopitar, de topscorer van de Kings en de NHL, er weer 1-1 van. Hij pikte een gestopt schot van Drew Doughty op achter het doel en kon zo in een leeg doel binnentikken.

In de derde periode kwamen de Blackhawks weer op voorsprong. In de powerplay raakte eerst Cam Barker de paal, waarna Brouwer een schot van Patrick Sharp van richting kon veranderen voor de eerste powerplay-goal van de avond. De tweede powerplay-goal volgde vier minuten later. Toews scoorde uit een pass van Troy Brouwer de 3-1. Weer vier minuten later besliste de ploeg uit Chicago de wedstrijd definitief nadat een schot van Brian Campbell op het bovenlichaam van Andrew Ebbett van richting veranderde en in het doel verdween. De Kings wisten in de derde periode slechts twee schoten op doel te produceren.