Boom gaat voor debuut in Tour

Sjors (Sj0rSz)
Als het aan Lars Boom ligt, maakt hij in 2010 zijn debuut in de Tour de France. Dit heeft de voormalige veldrijder laten weten. In datzelfde jaar zal hij tevens zijn eerste volledige seizoen op de weg gaan rijden.

Het voorseizoen van Boom staat vooral in het teken van de kasseienklassiekers Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. "Maar ook de semi-klassiekers voor die tijd," aldus de renner, die zich ook realiseert dat de concurrentie binnen Rabobank groot is. "Al zal ik me eerst gewoon in de selectie moeten rijden, het is volgens mij niet zo dat ik als vanzelfsprekend een plek voor die wedstrijden heb."

Bovendien zou Boom graag zijn debuut in La Grande Boucle willen maken. "Ik wil heel graag de Tour rijden, maar dat lijkt me logisch," liet hij weten. De renner zal komend jaar dus nauwelijks in het veldrijden, zijn vorige discipline, te zien zijn. "Ik heb een paar ritten op televisie gezien, maar ben niet gaan kijken. Denk ook niet dat ik dat ga doen. Wel zal ik er misschien een aantal rijden; in elk geval het Nederlands kampioenschap."