Uitsluiting uit CL dreigt voor Glasgow Rangers

Sjors (Sj0rSz)
Er bestaat een mogelijkheid dat Glasgow Rangers de komende jaren niet meer in de Champions League mag uitkomen. De oorzaak hiervan zijn de rellen rondom het duel tegen Unirea Urziceni. Mocht de Schotse formatie daadwerkelijk gestraft worden, dan zullen de gevolgen groot zijn.

"Uitsluiting van Europees voetbal is een grote ramp voor de club," liet Walter Smith, manager van Glasgow Rangers, weten. Afgelopen woensdag gingen fans van de Rangers op de vuist met stewards van Unirea Urziceni. In de afgelopen vier jaar brachten diezelfde supporters hun ploeg ook al in diskrediet, waardoor men nu moet vrezen voor uitsluiting van de Champions League. Eerder ging het ook al mis tijdens de ontmoetingen met Villarreal en Osasuna.

De Europese voetbalbond (UEFA) heeft inmiddels een onderzoek naar het gedrag van de supporters van Glasgow Rangers gestart. Ook Unirea Urziceni kan wellicht een straf tegemoet zien, aangezien de organisatie zeer slecht geregeld was. Daarnaast wordt het de Roemeense club erg kwalijk genomen dat de politie hardhandig omging met de bezoekende fans.