Hamilton genekt door remprobleem

Peterselieman
Lewis Hamilton leek in de laatste race van het Formule 1-seizoen 2009 in Abuy Dhabi op weg naar een zekere podiumplaats. De Brit moest echter na twintig ronden zijn bolide in de pitbox parkeren, omdat zijn rechter achterrem een probleem kende.

Hamilton benutte zijn poleposition bij de start optimaal door de eerste plaats vast te houden en een gat te slaan. De Brit kende na drie ronden al een probleem met zijn remmen, waardoor hij geen gat kon slaan met nummer twee Sebastian Vettel. De Duitser haalde de Brit bij de eerste serie pitstops in, waarna McLaren Hamilton binnenhaalde en uit liet vallen.

"Ik kende een goede start, maar ik realiseerde me al vroeg in de race dat er iets niet goed was met de remmen. Na drie of vier ronden werd duidelijk dat er iets mis was met mijn rechter achterrem, waardoor ik geen gat kon slaan. Toen het probleem erger werd heeft het team me naar binnen geroepen. Het is jammer datwe de prestaties van eerder dit weekend niet konden laten zien, maar dat hoort bij het racen," zei Hamilton.

"Over het geheel gezien denk ik dat we tevreden kunnen zijn met onze inspanningen. Want wie had nu aan het begin van het seizoen gedacht dat we nog derde konden eindigen in het constructeurskampioenschap? Het is een fantastisch seizoen geweest en ik kan niet wachten tot het begin van het volgende seizoen, omdat ik dan weer voor het kampioenschap kan gaan."