Soucek hoopt op F1-stoeltje voor 2010

Peterselieman
Formule 2-kampioen Andy Soucek hoopt dat hij volgend jaar een stoeltje bemachtigt in de Formule 1. De Spanjaard won dit weekend beide races in Barcelona en zal dit jaar vanwege zijn kampioenschap nog een test krijgen bij Williams.

In het verleden testte Soucek al voor Toyota na het winnen van de Spaanse Formule 3-titel. "Ik denk niet dat er veel mensen zijn die kunnen zeggen dat ze voor Toyota en Williams getest hebben. We zullen zien of ik goed tussen de rookies zal presteren," zei de Spanjaard. "Ik denk dat het makkelijker is dan het tegen Hamilton of Alonso te moeten opnemen, maar het gaat lastig worden. Maar ik ga mijn best doen om te laten zien dat de Formule 2 een goede opstap is richting de Formule 1."

Soucek zegt dichtbij een overeenkomst met een Formule 1-team voor volgend jaar te zijn, maar hij weigert het team te noemen waarmee dat is. "Ik werk hard voor volgend jaar, niet alleen op het gebied van management, maar ook aan mijn fysiek. Ik kan niets zeggen totdat het contract getekend is, maar het ziet er goed uit."