[WTCC] Uitslagen Okayama

Jorn (existenz)
Andy Priaulx en Augusto Farfus hebben de races op het circuit van Okayama in Japan gewonnen. Beide races werden verreden onder natte omstandigheden.

Race 1
Door de aanhoudende regen werd de eerste race gestart achter de safety-car. Doordat Gabriele Tarquini vrijwel direct een fout maakte, nam Priaulx automatisch de leiding over. Vervolgens reed de BMW-coureur samen met zijn teamgenoot Jorg Muller weg bij de overige coureurs en stelden de twee de één-twee veilig. Aan het eind van de race vochten beide coureurs op het scherpst van de snede om de overwinning. Rob Huff kwam als derde over de finish. Tom Coronel kwam uiteindelijk als tiende over de streep, een paar seconde voor Jaap van Lagen.

Race 2
Ook de tweede race werd een prooi voor BMW. Augusto Farfus hield door de overwinning zijn kansen op de titel open. De coureur reed zonder grote problemen naar de finish en werd nauwelijks belaagd. Andy Priaulx had een uitstekende start en wist door problemen in de eerste bocht direct de tweede plaats te pakken. Tiago Monteiro was het slachtoffer van de problemen en moest zijn race staken. Yvan Muller wil de schade beperkt te houden en finiste op een derde plaats.

Tom Coronel wist deze race de race bij de independers niet te winnen, omdat hij veel plaatsen verloor bij de problemen in de eerste bocht en eindigde als derde, dertiende overall. Jaap van Lagen wist de race niet te finishen.