[NHL] Islanders winnen derde op rij

Denny (nyny83)
De New York Islanders hebben hun derde wedstrijd op rij gewonnen. In eigen huis waren dit keer de Buffalo Sabres, het team dat tot dan de minste verliespartijen in de NHL had, het slachtoffer. Het werd 5-0 met een hattrick van Jeff Tambellini.

Goalie Martin Biron stopte alle 38 schoten die hij te verwerken kreeg voor de 26ste shutout in zijn carrière. Biron speelde van 1997 tot 2007 overigens voor de Buffalo Sabres voordat hij naar de Philadelphia Flyers werd weggeruild. "Dit voelde geweldig," aldus Biron over zijn eigen spel en het spel van zijn team. "Met onze start had ik niet verwacht dat we de maand zouden eindigen met dertien punten uit dertien wedstrijden. Bovendien waren de laatste drie overwinningen toch tegen sterke teams die bovenin meedoen."

Richard Park opende de score aan het einde van de eerste periode. Hij onderschepte een verkeerde pass in de aanvalszone en schoot hard in de bovenhoek. In deze periode domineerden de Sabres. De Islanders hadden weliswaar negen schoten op doel, maar dit waren vrijwel allemaal afstandsschoten omdat ze moeite hadden het spel te maken. Goalie Biron speelde echter zeer sterk en stopte alle veertien schoten op doel in de eerste periode.

Halverwege de tweede periode maakte Tambellini zijn eerste van de avond. Hij kwam van de strafbank af en tikte direct een rebound binnen van een schot van Sean Bergenheim. Drie minuten later zorgde hij ook voor de 3-0 uit een pass van Doug Weight. Dit was het sein voor Buffalo-coach Lindy Ruff om goalie Ryan Miller te vervangen. Weer drie minuten later zorgde Josh Bailey voor de nekslag met de 4-0. Hij ramde een afstandsschot langs reserve-goalie Patrick Lalime.

In de derde periode voltooide Tambellini zijn hattrick met een powerplay goal. Dit keer schoot hij met de backhand een rebound van een schot van Kyle Okposo binnen. Vlak voor tijd kreeg veteraan Doug Weight nog een kans op de 6-0 met een penalty shot, maar zijn inzet werd gestopt door Lalime. Volgens Miller ging er ondanks de fikse nederlaag echter weinig mis bij de Sabres: "We waren goed scherp, maar Biron maakte een hoop knappe reddingen. Bovendien schoten we vijf keer op de paal, daar doe je weinig aan. Ikzelf had wel wat scherper moeten zijn trouwens."

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Boston BruinsEdmonton Oilers2-0
Philadelphia FlyersCarolina Hurricanes6-1
Ottawa SenatorsAtlanta Thrashers1-3
Tampa Bay LightningNew Jersey Devils1-2 (SO)
Montreal CanadiensToronto Maple Leafs5-4 (SO)
New York IslandersBuffalo Sabres5-0
Pittsburgh PenguinsMinnesota Wild1-2
St. Louis BluesFlorida Panthers0-4
Nashville PredatorsDallas Stars4-2
Phoenix CoyotesAnaheim Ducks3-2 (SO)
Calgary FlamesDetroit Red Wings1-3