Jie verliest van mondiale nummer één

Sally (Tessa)
Op de nieuwste wereldranglijst is de Chinese badmintonster Wang Lin sinds dit weekend de nieuwe nummer één. Dus was ze in het Stade Pierre de Coubertin in Parijs 'verplicht' om te winnen van de Nederlandse Yao Jie.

Dat gebeurde in de halve finale van de Yonex French Super Series ook, maar niet nadat Jie in de eerste game lange tijd de beste van het spel had gehad. Ze leidde zelfs met 20-18, maar wist de gamepoints niet te benutten. Toen de rook eenmaal opgetrokken was, bleek de Nederlandse met 20-22 en 8-21 verloren te hebben.

Maar voor de derde keer op rij maakte Jie grote indruk. Twee weken terug won ze de Yonex Dutch Open, een week later bereikte ze de halve finale van de Denmark Super Series waarin ze verloor van latere winnares Tine Rasmussen. En deze week behoorde ze opnieuw bij de beste vier van een Super Series-toernooi.

Ongetwijfeld leidt dat binnenkort opnieuw tot een stijging op de ranglijst. Maar misschien wel het meest opvallend: de beste badmintonster van Nederland en oud-Europees kampioene neemt over een maand afscheid van het internationale podium. Dat maakte ze tijdens de Yonex Dutch Open bekend.