[GP2 Asia] Uitslag Abu Dhabi race 1

Olga Kroeders
Davide Valsecchi heeft de eerste race van het nieuwe GP2 Asia-seizoen, op Abu Dhabi, op zijn naam geschreven. Luca Filippi werd tweede, James Jakes eindigde bij zijn terugkeer bij Super Nova als derde. Alexander Rossi was met een vierde positie de beste debutant.

Fabio Leimer startte vanaf de derde startplek, maar zijn race was verpest toen hij in de opwarmronde de motor van zijn Ocean Racing Bolide liet afslaan. Valsecchi verspeelde zijn eerste plaats bij de start aan Sam Bird, die sterk van start ging. De Italiaan wist de Brit op het lange rechte stuk echter weer te passeren. Jakes en Filippi gingen Bird ook nog voorbij en een ronde daarna pakte Filippi de tweede plek van Jakes af.

Na de serie pitstops werd de wedstrijd pas levendig toen Alexander Rossi Josef Kral en Rodolfo González, die met elkaar in gevecht waren, koelboedig voorbij reed. Het leek onder geel te gebeuren, maar de wedstrijdleiding gaf Rossi uiteindelijk geen straf.

Voorin was het nog steeds Valsecchi die aan de leiding reed, maar zijn voorsprong op Filippi werd wel steeds kleiner. Aan het einde van de twaalfde ronde leek hij zelf voorbij te worden gereden door zijn landgenoot. Valsecchi dook echter naar binnen, en raakte Filippi die daardoor wat tijd verloor. Nadat ook Filippi zijn stop had gehad, kwam hij als eerste achter de safety car terecht. Die was op de baan gekomen omdat Luiz Razia zijn voorvleugel had kapot gereden op de auto van Christian Vietoris.

Na de herstart was Valsecchi een stuk sneller dan Filippi en in de negentiende ronde ging hij Filippi weer voorbij, een actie waarbij de twee bolides elkaar nog even raakten. De eindoverwinning van Valsecchi kwam in de rest van de race niet meer in gevaar.

De tweede race start morgen om 10.30 uur Nederlandse tijd.