Rosberg vertrekt bij Williams

Peterselieman
Nico Rosberg heeft bevestigd dat hij komend weekend in Abu Dhabi zijn laatste race voor het Formule 1-team van Williams gaat rijden. Nog niet bekend is voor welk team Rosberg na vier seizoenen Williams zal gaan rijden.

"Het zal mijn laatste race voor Williams worden," zei de 24-jarige Rosberg. "Het is een beetje vreemd, omdat ik vier of vijf jaar lang alleen maar met dit team heb samengewerkt, dus dat is lang. Ik kan met iedereen goed opschieten en het is dus vreemd om nu weg te gaan."

"Ik wil het team langs deze weg bedanken voor alles wat ze goed hebben gedaan voor mij en mijn carrière. Met name Sir Frank Williams, Adam Parr, Sam Michael en Patrick Head hebben mij geweldig gesteund. Ik wil nu nog niet over mijn toekomst praten, maar het zal niet bij Williams zijn."

Aangenomen wordt dat Rosberg zijn stoeltje bij het team uit Grove verruilt voor dat bij Brawn GP. Rubens Barrichello zou dan de omgekeerde weg gaan bewandelen. De Braziliaan zou daar Nico Hülkenberg als teamgenoot bij Williams krijgen.

Met dank aan ziggyziggyziggy voor de submit