[MLB] Uitslag game 1 World Series

Ermin (TheClown1)
De Philadelphia Phillies hebben vannacht de eerste wedstrijd in de World Series gewonnen van de New York Yankees. In New York trokken de sterke Phillies met 6-1 aan het langste eind.

Vooraf was het een affiche om van te smullen; twee teams met veel homerunkracht, en aan beide kanten de beste startende werpers. Yankee CC Sabathia, die in de playoffs niet te raken was, liet vandaag zien dat het kan verkeren. Hij moest twee homeruns van Chase Utley toestaan alvorens gewisseld te worden.

Bij de Phillies had Cliff Lee meer succes. Hij gooide de gehele wedstrijd, en zette maar liefst tien tegenstanders met drie slag aan de kant. In de negende inning wisten de Yankees nog te scoren na een fout van korte stop Jimmy Rollins, maar de Phillies hadden vlak daarvoor de stand al op 6-0 gebracht.

Donderdag volgt de tweede wedstrijd, eveneens in New York. Vrijdag is er een rustdag, waarna het hele circus verhuist naar Philadelphia voor de derde, vierde en (indien nodig) de vijfde wedstrijd. Wie vier van de zeven wedstrijden wint, mag zich komend jaar World Series Champion noemen. Voor de Phillies zou dit een prolongatie van de titel betekenen.