[Upd] Menzis geen sponsor DSB-schaatsploeg

Dennis (dennistd)
Zorgverzekeraar Menzis is de nieuwe sponsor van de voormalige DSB-schaatsploeg. Het bedrijf is tot 2012 verbonden aan de ploeg onder leiding van Jac Orie.

Het is opvallend dat een verzekeraar de schaatsploeg overneemt: KNSB-hoofdsponsor - en tevens verzekeraar - Aegon heeft namelijk exclusiviteit bedongen in het contract. Het bedrijf heeft nu echter laten weten dat het vanwege de bijzondere omstandigheden rond de ploeg en het aflopende sponsorcontract met de KNSB geen bezwaar heeft tegen de sponsoring.

Update
Menzis heeft in een persbericht ontkend dat het bedrijf sponsor van de DSB-ploeg is geworden: "Menzis is na het faillissement van de DSB-bank benaderd als kandidaat om de sponsoring van de schaatsploeg over te nemen. Menzis heeft echter besloten dit niet te doen aangezien het met veel geld sponsoren van een topsportteam niet past bij het Menzis-sponsorbeleid. Het sponsorbeleid van Menzis is gericht op breedtesport waaraan zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen."

"Menzis betreurt de onjuiste berichtgeving. Dit soort berichtgeving schept verwarring bij met name de schaatsers in de ploeg die zich voorbereiden op een nieuw seizoen waarin de belangrijke Olympische Spelen op het programma staan."