Sony levert $37 in per PS3

Tim (Timsel)
Het is een bekende strategie van hardwarefabrikanten om een beetje verlies te draaien op de console, en dit terug te verdienen door de software. Daar komt bij dat hardware na een tijdje goedkoper wordt waardoor op den duur er geen verlies meer gedraaid wordt op de hardware.

Door de herziening van de PS3 Slim architectuur zou men verwachten dat Sony minder hoeft te besteden per console, dat is meestal het geval met revisies. Het blijkt echter dat Sony momenteel $336,27 betaalt aan pure hardware kosten om een PS3 Slim te produceren, terwijl de console verkocht wordt voor $299,-. Deze prijs is gebaseerd op hardware prijzen uit December 2009 en het onderzoek is uitgevoerd door iSuppli. Dit zou dus betekenen dat Sony per console $37,27 moet inleveren.




De productiekosten vallen op zich nog wel mee als je het vergelijkt met de kosten van de Playstation 3 toen hij gelanceerd werd. Ook toen moest Sony bijbetalen per console. Eveneens uit een onderzoek van iSupply kwam toen dat een Playstation 3 van de eerste generatie $690,23 kostte.