Sony's motioncontroller wordt een juweeltje?

Kevin (KoosyNL)
Afgelopen E3 hebben Sony en Microsoft allebei aangekondigd aan de slag te zijn met motioncontrollers. Microsoft doet dit met Project Natal en Sony doet dit met... ja, met wat eigenlijk? Er is namelijk nog steeds geen naam aan het beestje gegeven. Op de interwebswordt de motioncontroller 'The Wand' genoemd maar dit is niet de officiële naam. Sony wil er nog steeds niets over kwijt maar EA baas John Riccitiello heeft misschien wel de naam per ongeluk verklapt.

Riccitiello heeft namelijk in een interview laten vallen dat de motioncontroller wel eens 'Gem' zou kunnen gaan heten.

In the coming year, both Sony and Microsoft have announced new controllers. Motion sensor controls, Natal and Gem, these are likely to bring new consumers into the marketplace.

Sony heeft al op dit gerucht gereageerd met het gebruikelijke "We don't comment on rumor and speculation". Helaas moeten we het nog even doen zonder een naam.


De motioncontroller van Sony werkt in combinatie met de Playstation Eye camera. Deze registreert de gekleurde bol aan de bovenkant van de controller en samen met verschillende sensoren in de controller kan de Playstation 3 dit omzetten naar erg nauwkeurige bewegingen. Eerder deze week kwam al het nieuws naar buiten dat Sony een aantal ideeën voor uitbreidingen voor op de controller had gepatenteerd.