Bishop maakt zijn opwachting in Aliens vs Predator

Morthill
De afgelopen jaren maakte Lance Henriksen al zijn opwachting in vele grote gameproducties. Zo vertolkte hij de rol van admiral Hacket in Mass Effect en speelde hij generaal Shepherd in Modern Warfare 2. Volgend jaar zal hij wederom in een grote productie plaats nemen, maar nu voor het eerst zal hij een karakter spelen die zijn gelijkenis heeft. Dat is niet heel raar, want hij vertolkt een de rol van een karakter die hij eerder al speelde in de films rond Alien en Aliens vs Predator: Bishop.

Wat voorgeschiedenis voor de mensen die dit allemaal niks zegt. In de film Aliens uit 1986 speelde Henriksen de rol van Bishop, een android gemaakt door de Weyland-Yutani corporation. In de tweede rol kwam hij terug, ditmaal als ontwerper van de robot en wederom onder de naam Bishop. In de eerste Aliens vs Predator kwamen we in aanraking met Charles Bishop Weyland, de CEO van Weyland Industries. Ditmaal zal Henriksen een van zijn afstammelingen spelen: Karl Bishop Weyland. Wat zijn rol gaat worden in het verhaal hebben SEGA en Rebellion nog niet onthuld. Zelf geeft hij uiteraard aan erg blij te zijn:

They've made me look very good. This is the first time I've been fully represented in a game, with my voice and how I look, and the Rebellion guys have done a great job. I might score from this game!