Hoe realistisch is Modern Warfare 2?

Yngwie

Er zijn al talloze nieuwsberichten over Call of Duty: Modern Warfare 2 geweest. De meeste daarvan gingen over het succes, de verkopen, de cheaters en of het nu wel of niet een geslaagde game is. En hoewel Modern Warfare 2 in eerste instantie natuurlijk pure entertainment is, is het wel interessant om te horen wat een soldaat die dit soort actie in levende lijve ondervonden heeft ervan vindt.

Eddie Torres, een voormalig lid van de Amerikaanse Army Rangers, heeft de game gespeeld en heeft commentaar gegeven over hoe realistisch hij de actie in Modern Warfare 2 vindt. Hij geeft toe dat de beelden indrukwekkend zijn en bij vlagen ook zeer realistisch is. Toch heeft hij een paar punten van kritiek. Ten eerste gaat hij in op het moment in de campaign waarin je in een helikopter zit en deze neergeschoten wordt waarna je dus midden in alle commotie terechtkomt. Torres heeft een helikopter in het echt neer zien gaan en dat is allesbehalve een pretje. Een groot gedeelte van de inzittenden zal op slag dood zijn, en diegenen die het geluk hebben om het te overleven, zullen flinke verwondingen hebben en dan ook onmogelijk direct in actie kunnen komen.

Ten tweede geeft hij commentaar over de nachtkijkers, en dan specifiek de Aviator mods. Infinity Ward koos ervoor om de Rangers dit type mee te geven in de game, maar in realiteit zullen Rangers alleen maar de PVS 14 gebruiken, een monocular, oftewel een nachtkijken voor één oog. Reden daarvoor is dat ze daardoor beter diepte kunnen zien op het moment dat ze nachtvisie ook daadwerkelijk ingeschakeld hebben. Nachtvisie zorgt er namelijk voor dat alles verder weg lijkt, dus een enkel oog is beter. Plus als er een noodsituatie komt waarbij je in een verlichte ruimte komt, heb je altijd direct je tweede oog beschikbaar.

Ook geeft hij kritiek op het herladen binnen de game. Het viel hem op dat vrijwel iedereen erg vaak herlaadt, maar in het echt is een soldaat getraind om zeer zuinig met ammunitie om te gaan en dan ook niet iedere drie schoten je magazijn te verwisselen.

Als conclusie geeft Torres aan dat een van de redenen waarom hij denkt dat Modern Warfare zo'n succes is, is dat bijna niemand in een echte gevechtssituatie gezeten heeft, maar dat toch wel eens wil voelen, die adrenalinerush, die wanhoop.