Silent Hill: Shattered Memories, de meest recente trailer en meer..

Kevin (Tappy78)
Ondanks dat Team Silent, het originele team achter de eerste vier Silent Hill spellen, al een tijdje uit elkaar is, gaat de Silent Hill reeks nog steeds gestaag verder. Dit keer is het de beurt aan ontwikkelaar Climax Studios om de serie voort te zetten en zij doen dit met het spel Silent Hill: Shattered Memories. Meestal weet je wel aardig wat je kan verwachten van een Silent Hill spel en dat is met Shattered Memories misschien wel weer het geval, maar Climax heeft er wel degelijk voor gezorgd dat er originele veranderingen zitten in Shattered Memories. De belangrijkste verandering is het zogenaamde ‘Psych Profile’ waarmee het spel jouw keuzes bijhoudt en het spel hier aan aanpast. Dingen zoals het gedrag en uiterlijk van de monsters en karakters in het spel zullen zich dan aanpassen aan jouw keuzes. Deze keuzes worden onder andere bevestigd wanneer hoofdrolspeler Harry Mason tussendoor bij een psycholoog op bezoek is en diverse opdrachten moet doen en vragen moet beantwoorden. Dit zijn vragen zoals: “Ben je ooit vreemd gegaan?” of “ben je een drinker?”.

De naam Harry Mason zal je overigens misschien niet onbekend voorkomen, want dit was namelijk ook de naam van het hoofdkarakter uit het eerste Silent Hill spel voor de Playstation uit 1999. Shattered memories is namelijk een zogenaamde ‘reimagining’ van het eerste spel (zoals Climax het noemt) en is niet zozeer een remake. Het spel is qua verhaal dus vergelijkbaar met deel 1, maar is qua inhoud heel anders.

Het nummer wat je hoort in de trailer heet When You’re Gone en hoort daadwerkelijk bij de soundtrack van Shattered Memories. Hij wordt gezongen door Mary Elizabeth McGlynn en is geschreven door Akira Yamaoka. Beide zijn inmiddels oude rotten van de Silent Hill reeks, want Yamaoka componeerde tot zover alle enge, bizarre, triphop-achtige muziek voor alle Silent Hill spellen (inclusief de film) en Mary Elizabeth McGlynn is zangeres in (zo goed als) alle songs vanaf Silent Hill 3. Mocht je hier toevallig al bekend mee zijn dan heb ik misschien lichtelijk slecht nieuws voor je, want de geruchten gaan dat Akira Yamaoka binnenkort Konami gaat verlaten!

Silent Hill: Shattered Memories zal in in ieder geval nog voorzien zijn van Yamaoka's componeerkunsten en zal in februari 2010 in Europa uitkomen voor de Wii, PSP en de Playstation 2.