Selectie New York Times in het Frans

Jeroen (Rahl)
Het Franse dagblad Le Figaro biedt vanaf vandaag zijn lezers elke week, in het Frans, een selectie van artikelen uit de Amerikaanse krant The New York Times van de voorgaande week. In een aankondiging op de voorpagina van de editie van vandaag stelt de oudste krant van Frankrijk dat The New York Times veel gemeen heeft met Le Figaro en dat de krant trots is op de nieuwe samenwerking.

Le Figaro deelt ook met de krant uit New York de overtuiging dat de plaats van grote kranten in de media behouden blijft, wanneer die weloverwogen deelnemen aan de revolutie die het internet voor de media betekent. De internetpagina van de Franse krant, figaro.fr, is bijvoorbeeld al de meest bezochte nieuwspagina in het land, terwijl onder de nationaal verspreide dagbladen in Frankrijk, Le Figaro weer de grootste is geworden, zo stelt het dagblad zelf.

Dit biedt een economische balans die functioneert zodra de internetsite geld gaat opleveren. Ondertussen blijft de krant de basis van 'het merk' Le Figaro, want bij de traditionele krant zit alle ervaring en deskundigheid, in Parijs of in New York.