Treinreiziger moet nog wennen aan chipkaart

Redactie
In de eerste twee maanden dat de ov-chipkaart in gebruik is in de trein zijn 6500 zogenoemde anonieme chipkaarten geactiveerd. Met deze kaarten zijn 25.000 reizen gemaakt. Dat heeft een woordvoerster van de Nederlandse Spoorwegen (NS) vandaag gezegd.

De NS is tevreden over dit aantal. "Het is boven onze verwachting." Sinds 1 oktober kunnen reizigers met een anonieme chipkaart reizen in de trein, vanaf morgen kunnen ook de 1,4 miljoen houders van een voordeelurenkaart met de kaart reizen. In de loop van 2010 volgen de jaarkaarthouders.

De chippende treinreizigers hadden wel moeite om de incheckpalen van de NS te vinden. Van de achthonderd incheckpalen die zijn neergezet op treinstations in het land zijn inmiddels 118 palen verplaatst, omdat mensen ze niet goed konden vinden. "De palen zijn op een beter zichtbare plek neergezet", aldus de woordvoerster. Volgens haar was dit niet van te voren in te schatten. "De praktijk moest het uitwijzen. Als blijkt dat door de grotere toestroom er weer wat aangepast moet worden, dan zullen we dat doen." Tot september volgend jaar komen er nog 1200 palen bij.