Peter Doherty uitgejouwd om nazilied

Djeez

De Britse rocker Peter Doherty is dit weekend op het podium uitgejouwd tijdens een optreden in Duitsland. De ex van Kate Moss vond het erg grappig om het volkslied van Duitsland ten tijde van de Tweede Wereldoorlog ten gehore te brengen.

Doherty was aanwezig op een muziekfestival in München. Toen hij eenmaal Das Lied der Deutschen met de tekst 'Deutschland, Deutschland über alles' ten gehore bracht, was het publiek daar niet van gediend. De aanwezigen begonnen de Britse junk massaal uit te jouwen.

Ook de organisatie was niet van het volkslied gediend. "We besloten het optreden van Peter Doherty zo snel mogelijk te stoppen", heeft organisatie Bayerischer Rundfunk verklaard.

Ondanks dat  Das Lied der Deutschen officieel niet verboden is, wordt deze sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog niet meer gezongen. Het volkslied zou te veel herinneringen oproepen aan de nazitijd.

Het is overigens niet de eerste keer dat Doherty met zijn band onze oosterburen weet te shockeren. Ze zijn namelijk ook niet gediend van het lied 'Arbeit macht frei', dat de band ook op het repertoire heeft.


Hoe mooi gezongen ook, het blijft een nazilied