Nintendo DS verbreekt verkooprecord GBA met Thanksgiving

Morthill
Recessie? Crisis? Dit zijn twee begrippen waar de Amerikanen zich niet door laten leiden in de week van Thanksgiving. Met name op de vrijdag, ook wel bekend als Black Friday vanwege de afgeladen winkels, wordt er vaak massaal geïnvesteerd in toch vrij dure cadeaus. De afgelopen week leverde zelfs een nieuw verkooprecord op voor Nintendo. Hun handheld, de Nintendo DS, mag dan al enige jaren op de markt zijn, toch wist hij het oude record van meeste exemplaren verkocht in een week uit de boeken te drijven.
Een miljoen exemplaren, dat is hoeveel er verkocht werden de afgelopen week in de VS. Een ongekend hoog aantal waar zelfs de GameBoy Advance in 2002, het oude recordjaar, niet aan kwam. Uiteraard was Nintendo bijzonder te spreken over dit aantal.

Holiday shoppers are finding value in our products' prices, and through a gameplay experience that's unique to Nintendo,"

Maar ook voor de Nintendo Wii was er succes, want ondanks de tijdelijke prijsverlaging voor de PlayStation 3 werden er meer consoles verkocht van Nintendo, al was het niet ruim. Sony maakte vandaag bekend dat er 440.000 PS3's over te toonbank zijn gegaan de afgelopen week en Nintendo ging daar met 500.000 Wiis toch nog stapje overheen. Toch hoorde we Sony absoluut niet klagen.

"The 2009 holiday season got off to an amazing start for PlayStation, with all key retailers showing a significant increase for PS3, PSP and key holiday titles over Black Friday and the holiday weekend."

Hoeveel consoles Microsoft verkocht heeft is helaas nog niet bekend. Op zijn Twitter zegt Aaron Greenberg alleen dat het de beste week van het jaar was voor de Xbox 360, met verdubbelde cijfers ten opzichte van de week ervoor. Hopelijk krijgen we nog een exact aantal binnenkort, anders zullen we moeten wachten tot de maandcijfers bekend worden gemaakt over een paar dagen.