Blizzard geeft gratis speeltijd weg

Yngwie

De tijd gaat snel, het is namelijk alweer 5 jaar geleden dat World of Warcraft het levenslicht zag. In deze periode heeft deze MMORPG meerdere awards gekregen zijn er meer dan 12 miljoen actieve accounts aangemaakt. Ook zijn er meerdere grote uitbreidingen ontwikkeld, waaronder The Burning Crusade, Wrath of the Lich King en de nieuwe Cataclysm is dit jaar aangekondigd met een release datum ergens in 2010. Logischerwijs zijn er ondanks al 12 miljoen accounts nog genoeg gamers in de wereld die World of Warcraft nog nooit aangeraakt hebben. En er zullen ook genoeg gamers zijn die World of Warcraft (al dan niet na een jarenlange verslaving) intussen gedag gezegd hebben.

Dat is natuurlijk niet gunstig voor Blizzard, en daarom zijn op de website van Blizzard nu een aantal acties gaande. Ten eerste is er op de WoW homepage een grote banner te zien met de opmerking dat er een 10 dagen gratis trial te downloaden is. Dit is op zich niet nieuw, maar de actieve promotie voorop de webpagina wel. Ook is te zien dat de basisgame World of Warcraft, dus zonder uitbreidingen, nu voor $5 te koop is in de Blizzard Online Store, leuk kadootje natuurlijk zo voor de feestdagen. De Battle Chest (WoW, Burning Crusade, Strategy Guides voor de game en uitbreiding) is voor $19,99 te verkrijgen.

Als laatste heeft een insider bij Blizzard aangegeven dat er een berg e-mails gestuurd gaat worden naar inactieve spelers met de aanbieding dat ze de game 7 dagen gratis kunnen spelen als ze besluiten WoW toch maar weer op te starten. De 5e verjaardag van World of Warcraft gaat dus niet zonder stoot of slag voorbij.


Oorzaak voor nog meer rechtzaken??