Brandweer rukt uit voor ruftend zwijn

Djeez

Vijftien spuitgasten in twee brandweerauto's moesten 's avonds laat uitrukken om een enorm gaslek te repareren. Het lek zou deze week zijn ontstaan bij de Australische stad Bendigo. Eenmaal ter plaatse bleek een 120 kilo zwaar varken de gaslucht te hebben veroorzaakt.

"Het varken werd opgewonden toen de brandweer massaal ter plaatse kwam", vertelt commandant Peter Harkins van de plaatselijke brandweer. "Ze bleef maar gillen en scheten laten."

Volgens Harkins heeft de familie het enige juiste gedaan door gelijk met het alarmnummer te bellen toen men een gaslucht rook. "Het gas ligt hier allemaal opgeslagen in flessen. Een klein lek kan al een enorme brand veroorzaken. Omdat we de melding zo serieus namen, kon ik dinsdagavond vijftien vrijwilligers regelen."

Volgens Harkins was het dinsdag erg warm en vochtig. "In zulke omstandigheden verspreidt stank zich nog beter. In de omgeving van de boerderij roken we dan ook een zeer sterke geur. Het duurde echter niet lang voor we de oorzaak hadden gevonden, want we konden de dader al snel horen en ruiken."