Killer Instinct 3 voor Natal?

Kevin (Tappy78)
De Killer Instinct vechtspellen zijn misschien al een beetje in vergetelheid geraakt en er zullen misschien genoeg jonge gamers zijn die deze vechtreeks van Rare niet eens kennen, maar er gaan nu wel hele sterke geruchten dat Killer Instinct 3 nu eindelijk werkelijkheid gaat worden.

In een recent interview heeft Mark Betteridge (Studio Head van Rare) min of meer aangegeven dat ze bezig zijn met een vechtspel die een totaal andere gameplay gaat krijgen dan men momenteel gewend is. Ook geeft hij in het interview aan dat de Killer Instinct reeks zeer dicht aan zijn hart ligt. Hierbij kan je toch wel zeggen; een en een is twee, zeker als Betteridge later in het interview aangeeft dat het belangrijk is om te vernieuwen en om een keer iets te doen met een onconventionele controller, oftewel Killer Instinct 3 komt uit voor de Natal! Het is namelijk geen geheim dat Rare één van de spelontwikkelaars is die actief bezig is met het ontwerpen van software voor Natal.

Killer Instinct was een redelijk revolutionair vechtspel toen hij uitkwam in de Arcade en op de Super NES in 1994. Alhoewel het spel veel weg had van Streetfighter II en Mortal Kombat, waren vooral de beelden van de hoogste kwaliteit en was het combo-syteem behoorlijk vernieuwend. Het laatste spel uit de reeks was Killer Instinct Gold die uitkwam voor de Arcade (als Killer Instinct 2) en de Nintendo 64 in 1996.