Meer info PS3 Motion Controller

Yngwie

Motion Control. Nintendo heeft het al een tijdje in de vorm van de Wiimote en Wii MotionPlus. Microsoft doet geheimzinnig over hun Natal project waarbij er niet met een controller gewerkt wordt, maar gedetecteerd wordt welke bewegingen de speler zelf maakt.

Sony lijkt een beetje een tussenweg gevonden te hebben in de vorm van de PlayStation Eye camera en de "Wand", en hoewel er buiten de gebruikelijke presentaties op beurzen en expo's het een en ander is laten zien, is er toch nog vrij weinig specifieks over bekend. Op een conferentie voor investeerders is er (iets) meer informatie vrijgegeven over wat het definitieve produkt zal gaan worden. Zoals in onderstaande plaatje te zien is, zal de definitieve motion controller veel op het produkt lijken wat al diverse keren getoond is. In principe is het een handheld controller, met een lichtgevende bal aan de bovenkant, en er zijn duidelijke de 4 gebruikelijke PlayStation buttons te zien, alsmede een extra grote knop in het midden en de PS button zoals ook op de SixAxis en DS3 controller zit.

Verder is te lezen dat diepte, positie en snelheid uitgelezen wordt door de sphere, een ingebouwde gyro en een versnellingsmeter. Ook zal de wand force feedback in de vorm van vibratie ondersteunen en door middel van kleurverschillen ook informatie terug kunnen geven aan de gamer. Helaas moeten we het hier tot nu toe mee doen, over een definitieve naam en releasedatum e.d. is met geen woord gerept.