ME in actie tegen Ajax-supporters

Stefan
De mobiele eenheid is vannacht in Amsterdam in actie gekomen om te voorkomen dat een groep hardekernsupporters van Ajax voor ongeregeldheden zou zorgen. Er was informatie binnengekomen dat zij van plan waren om op de vuist te gaan met aanhangers van Feyenoord.

Volgens een politiewoordvoerder verzamelden de supporters zich bij een café in de Van Woustraat in de wijk de Pijp. De Mobiele Eenheid sloot ze daar in en controleerde hen op wapens, maar vond niets. Wel hield de politie drie personen aan omdat zij zich niet konden legitimeren. Rond twee uur was de actie afgelopen. Het is onduidelijk waar de supporters elkaar zouden willen treffen.

Ajax en Feyenoord spelen zondag tegen elkaar in de Amsterdam ArenA. Dat gebeurt zonder uitpubliek. De burgemeesters Job Cohen (Amsterdam), Ahmed Aboutaleb (Rotterdam), Ajax, Feyenoord en de KNVB besloten in februari dat de twee clubs de komende jaren zonder uit-fans tegen elkaar spelen. Reden was een reeks van incidenten waarbij supporters van beide clubs zich misdroegen.