Ecclestone bereid Britse GP te schrappen

Peterselieman
Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft het circuit van Silverstone gewaarschuwd dat het niet voor een dubbeltje op de eerste rang moet gaan zitten als het in de toekomst de Britse Grand Prix wil gaan organiseren. Beide partijen zijn inmiddels in gesprek over een nieuw contract.

Donington Park heeft nog tot maandagmiddag om met de financiering op de proppen te komen anders verliest het de Britse Grand Prix voor 2010. Ecclestone wil dat de race op het eiland doorgaat en is daarom in gesprek met Silverstone. Hij wil echter geen compromissen sluiten.

"Silverstone heeft een contract voor haar neus liggen. We hebben geen overeenkomst voor de Britse Grand Prix voor volgend jaar en daarom staat er een sterretje achter op de voorlopige kalender voor 2010. Als ze het niet voor elkaar krijgen, dan zal er geen Britse Grand Prix zijn. Zo simpel is het. Niemand dwingt ze om het te accepteren. Dat is zaken. We hebben ze een aanbod gedaan," zei Ecclestone.

"Het contract dat ze aangeboden hebben gekregen is wat wij willen. We zijn niet bereid om minder te vragen. Hebben we een Britse Grand Prix nodig? Nee," zei een duidelijke Formule 1-baas. "Tuurlijk wil ik wel een Britse Grand Prix, maar we gaan geen speciale tarieven hanteren omdat het Groot-Brittannië is."