Rust voor Ribéry

Olga Kroeders
Bayern München hoeft Franck Ribéry niet langer te missen dan nodig is. De Franse aanvallende middenvelder tobt al een tijdlang met een knieblessure en het zou volgens zijn persoonlijke arts beter zijn als hij minimaal twee maanden rust zou houden.

"Het is een maand behandeling en dan een maand revalidatie", zei de arts donderdag in de Duitse media. "Als het werkt, is Franck weer in staat om te voetballen. Als het niet werkt, zal een operatie noodzakelijk zijn."

Na het maken van nieuwe foto’s in het ziekenhuis en een goed gesprek met de medische staf van zijn club heeft Ribéry echter besloten 'gewoon' rust te houden. "Ik denk dat het een goede beslissing is van Franck", reageerde Bayern-coach Louis van Gaal vrijdag op het digitale thuis van Der Rekordmeister.

"Ik heb hem gezegd dat hij eerst maar eens goed moet uitrusten en de blessure uit zichzelf moet laten genezen. Ik heb de foto’s gezien en het zag er nu al beter uit dan de vorige keer. Ik heb goede hoop dat hij sneller terug is dan velen denken."