Uitslag Hertha BSC - sc Heerenveen

Peterselieman
Sc Heerenveen heeft in de derde wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Europa League in Berlijn een onverwachte overwinning geboekt. Tegen Hertha BSC werd het dankzij een doelpunt van Hernan Losada 0-1.

Heerenveen leek beter in vorm te zijn dan eerder dit seizoen. De verdediging leek beter te staan en Hertha BSC was in de eerste helft dan ook onmachtig. Er kwamen wat kleine mogelijkheden voor beide ploegen, maar echt grote kansen waren er niet. In de 36e minuut stootte Breuer goed door op rechts, waarna hij de bal goed teruglegde op Losada die vanaf de penaltystip vrij binnen kon schieten. Voor rust kreeg Hertha nog een goede mogelijkheid om gelijk te komen, maar Císero schoot slecht in en gaf de uitstekend spelende Vandenbussche de kans om in te grijpen.

In de tweede helft probeerde Hertha te komen, maar Heerenveen kwam niet in de problemen. De beste kansen waren voor de Friezen en Papadopulos trof nog een keer het aluminium. De rode kaart voor Janmaat zorgde ervoor dat de wedstrijd kantelde en Hertha kon komen. De Duitsers kregen enkele grote kansen, maar de nummer achttien van de Bundesliga had het vizier niet op scherp te staan. Ook Vandenbussche greep enkele malen goed in. Vijf minuten in blessuretijd was het Raffael die nog een vrije trap mocht nemen en hierbij de armen van Dingsdag raakte. Heerenveen mocht van geluk spreken dat de scheidsrechter de actie van de verdediger niet zag en de bal niet op de stip legde. Hierdoor heeft Heerenveen vier punten in Groep D en staat tweede achter Sporting Portugal.

Karakteristieken

Hertha BSC - sc Heerenveen 0-1
36’ Losada 0-1

Toeschouwers: 13.134
Scheidsrechter: Kapitanis (Cyp)
Stadion: Olympia Stadion
Gele kaart: Friedrich, Lustenberger (Hertha BSC), Bak Nielsen, Assaidi (sc Heerenveen)
Rode kaart: Ebert (90+3) (2x geel) (Hertha BSC), Janmaat (76) (sc Heerenveen)

Opstellingen

Hertha BSC: Burchert, Stein, Friedrich, Von Bergen, Pejcinovic, Ebert, Lustenberger, Cícero (Kacar/62), Bigalke (Raffael/68), Ramos, Wichniarek (Domovtsjijski/46)

sc Heerenveen: Vandenbussche, Breuer, Bak Nielsen, Dingsdag, Popov, Losada, Grindheim (Janmaat/73), Elm, Assaidi (Paulo Henrique/83), Papadopulos, Sibon (Svec/66)