Uitslag Ajax - Dinamo Zagreb

Frank (franklop)
Ajax heeft zijn derde wedstrijd in de groepsfase van de Europa League omgezet in winst. In de Amsterdam ArenA werd het 2-1 tegen Dinamo Zagreb.

In een wat fletse eerste helft kreeg Ajax direct de kans om de score te openen nadat Suarez werd neergelegd in de zestien. De Uruguayaan schoot de bal binnen en daarmee nam Ajax de snelle voorsprong die het graag wou.

Dinamo zette Ajax direct na het doelpunt onder druk, maar dit leidde tot werk voor Stekelenburg, terwijl Ajax voornamelijk gevaarlijk werd door afstandschoten. Vlak voor rust volgde de beste kans, toen weer Suarez een vrije trap in het zijnet schoot.

Ajax begon na rust een stuk sterker. Dit leidde tot kansen voor Suarez, die éénmaal de paal raakte, en een schot van De Zeeuw. Een kwartier voor tijd kreeg Dinamo zijn beste kans in de tweede helft uit een vrije trap, na een overtreding van Alderweireld, echter ging het schoot wat eruit kwam ver naast.

In de 80e minuut besliste Ajax de wedstrijd. Suarez had een mooie actie over links en zette de ingevallen Rommedahl vrij voor de goal, die de bal in het doel werkte. In de blessuretijd scoorde Dinamo nog tegen na een schot vanbuiten de zestien, maar dit bleek onvoldoende om het Ajax nog lastig te maken.

Karakteristieken

Ajax - Dinamo Zagreb 2-1
3’ Suarez (pen) 1-0
80’ Rommedahl 2-0
90+3’ Tomecak 2-1

Toeschouwers: 30.700
Scheidsrechter: Einwaller (Oos)
Stadion: Amsterdam ArenA
Gele kaart: Anita, Emanuelson, Sulejmani (Ajax), R. Kovac, Cufré, Badelj (Dinamo Zagreb)


Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, v.d. Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita, Enoh, De Zeeuw, Emanuelson, Suarez (Cvitanich/90+1), Pantelic (Rommedahl/74) , Sulejmani (Gabri/78)

Dinamo Zagreb: Loncaric, Etto, R. Kovac, Lovren, Cufré, Morales (Sivonjic/62), Vrdoljak, Badelj, Sammir, Papadopoulos (Tomecak/68), Mandzukic (Kramaric/88)