[MLB] Phillies naar World Series

Matthias (Veritaz)
De Philadelphia Phillies hebben zich voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de World Series. De huidige kampioenen versloegen de Dodgers in de vijfde wedstrijd van de serie met 10-4

Voor de belangrijke wedstrijd stuurde Charlie Manuel Cole Hamels naar de heuvel, de MVP van de World Series vorig jaar. Hij kon echter niet voorkomen dat André Ethier al in de eerste inning een homerun sloeg en de Dodgers een sprankje hoop gaf. In de tweede helft van die inning was die hoop echter alweer de grond ingeboord door Jayson Werth. Hij stuurde een bal de tribunes in en met hem kwamen nog twee Phillies over de plaat.

Die klap kwamen de Dodgers niet meer te boven. Hoewel ze nog wel vochten voor hun kansen, waren de Phillies simpelweg te sterk. Werth sloeg later in de wedstrijd nog een homerun en ook Feliz en Victorino deelden in de feestvreugde. Ryan Howard had geen RBI (Run Batted In) in deze wedstrijd, wat betekent dat hij blijft staan op acht wedstrijden in de playoffs op rij met een RBI.

Tegen wie de Phillies uitkomen in de World Series is nog onduidelijk. Vanavond kunnen de Yankees hun plaats in de finale innemen als ze winnen van de Angels in Los Angeles.