Spaanse media kritisch op De Bleeckere

Sjors (Sj0rSz)
De relatie tussen Real Madrid en Frank De Bleeckere is flink verstoord. De Belgische arbiter is volgens de Spaanse media de schlemiel na het verlies van de Spanjaarden in de Champions League. De ploeg uit de Spaanse hoofdstad verloor gisteren met 2-3 van AC Milan.

De Bleeckere maakte gisteren twee fouten. In de eerste helft weigerde hij Real Madrid een strafschop te geven, nadat Gianluca Zambrotta een duidelijke overtreding op Karim Benzema maakte.

Zijn tweede blunder beging hij in de tweede helft. De scheidsrechter keurde een doelpunt van AC Milan onterecht af, vanwege een fout op Iker Casillas. De keeper van De Koninklijke botste echter op zijn ploeggenoot, Sergio Ramos.

"De Belgische arbiter De Bleeckere heeft weer bewezen dat hij niet in staat is om een wedstrijd op het hoogste niveau te leiden," was het ongezouten commentaar in de Spaanse media. "Vorig seizoen blunderde hij al bij Liverpool-Real en nu heeft hij opnieuw het resultaat beïnvloed."

"Na zijn blunders in Liverpool mocht De Bleeckere geen wedstrijden meer fluiten in de eindfase van de Champions League. Dat zou eigenlijk ook nu weer zijn straf moeten zijn."