Kalezic: "Duel niet professioneel uitgespeeld"

Sjors (Sj0rSz)
De Graafschap slaagde er gisteren niet in om van BV Veendam (1-1) te winnen. Hierdoor verloor de ploeg uit Doetinchem de koppositie aan sc Cambuur Leeuwarden. Darije Kalezic, trainer van de Superboeren, was na afloop niet helemaal tevreden.

"Thuis was Veendam nog ongeslagen en dat wilden we graag doorbreken. Dat is ons helaas niet gelukt. We wisten dat Veendam via de omschakeling gevaarlijk kon zijn. Ook via de linkerkant met snelheid konden ze voor gevaar zorgen. Daarnaast hebben ze ook nog een lopende 'nummer tien', die vanuit combinatievoetbal de diepte opzoekt. Daar moesten we ons tegen wapenen, wat we ook hebben gedaan," lichtte Kalezic op de persconferentie toe.

De oefenmeester vervolgde met de woorden: "We hebben het bij balbezit van Veendam redelijk tot goed gedaan. Bij ons balbezit hebben we met name voorin de bal te weinig vastgehouden. Het was van onze kant dan ook geen herkenbaar combinatiespel. Dat hebben we na twintig minuten proberen te veranderen door de posities van de aanvallers te veranderen. Vanaf dat moment stonden we beter en stoorden we beter. Ook in balbezit was het beter. We hebben in de eerste helft een paar mogelijkheden via Powel gehad. Tevens had Veendam veel mogelijkheden in de eerste helft."

"In de tweede helft waren we na het maken van de 0-1 nadrukkelijker aanwezig. De voorsprong was overigens wel verdiend. We speelden na rust ook meer en meer op de speelhelft van de tegenstander en we waren dominanter. In de resterende tien minuten na de 0-1 was er eigenlijk niks aan de hand, want we waren beter op het middenveld en hadden meer balbezit. We vergaten echter in de cruciale fase om het duel professioneel uit te spelen. Dat kost ons drie punten en dat is jammer. We moeten serieuzer kunnen spellen, willen we meedoen om de titel. Dit gelijkspel is wel terecht op basis van negentig minuten," besloot Kalezic.