Alonso blij met eerste plek VT2

RowanF1
Renault-coureur Fernando Alonso had het aan het begin van de eerste dag op Interlagos flink moeilijk met zijn Renault. De Spanjaard had vooral veel problemen met de grip van de auto. Hij wist zijn dag wel goed af te sluiten, Alonso mocht de ranglijst van de tweede vrije training aanvoeren.

"Het veranderlijke weer maakte het heel lastig om aan de afstelling van de auto te werken, maar aan het einde van de dag hadden we een paar positieve runs en hopelijk kunnen die stijgende lijn morgen doorzetten", zei Alonso na de tweede oefensessie. "We hebben een interessant weekendje voor de boeg, dus hopelijk kunnen we morgen het maximale halen uit de laatste training en een goede kwalificatie hebben."

"Mijn dag is vrij goed verlopen", sprak Grosjean. "We hebben goede vooruitgang geboekt en hopelijk kan ik morgen nog iets sneller zijn. Dit was mijn eerste kennismaking met het circuit. Ik vind het een geweldige baan, vooral de stukken omhoog en omlaag zijn erg uitdagend. Het is alleen geen gemakkelijk circuit."