Klien met drie teams in gesprek

Peterselieman
Christian Klien zegt met drie teams in gesprek te zijn over een stoeltje voor volgend seizoen. De Oostenrijker zegt concrete gesprekken te voeren, maar waakt voor een te snelle beslissing.

Klien is nu testrijder bij BMW Sauber, maar wil nu weer gaan racen. "We onderhandelen permanent met die drie, maar het is nog veel te vroeg om het over details te hebben. De gesprekken zijn wel zo uitgebreid dat ik kan zeggen dat ze serieus geïnteresseerd zijn om mij in 2010 te laten racen."

Eén van die drie teams zou Qadbak, het huidige BMW, zijn. Deze renstal moet dan wel een plekje nog op de grid krijgen voor 2010. "Ik heb een contract met het team en ik geloof er heilig in dat het in 2010 zal racen. Het is een logische en aantrekkelijke optie voor mij."

"Een goed perspectief voor de toekomst vind ik belangrijker dan een snel contract, dat misschien al snel een doodlopende weg blijkt te zijn. Ik ben pas 26 en heb zeker nog wat jaartjes te gaan in de Formule 1," zei de Oostenrijker die wacht totdat het spel op de wagen gaat. "Eerst moeten de topteams hun coureurs bekendmaken. Om preciezer te zijn: het spel begint pas echt als de toekomst van Kimi Räikkönen zeker is."