Massa: "Alonso wist van crashgate"

Peterselieman
Ferrari-coureur Felipe Massa denkt nog steeds dat Fernando Alonso van crashgate in Singapore in 2008 afwist. De Braziliaan heeft aangegeven dat het niet in de weg zal staan bij zijn samenwerking met de Spanjaard volgend jaar.

Massa sprak in Brazilië uitgebreid met de media en onder meer crashgate kwam ter sprake. Alonso wist er vanaf, maar Massa zei dat zijn toekomstig teamgenoot maar een kleine schakel in het geheel was. "Het waren het team (Renault, red.) en Piquet jr., maar Alonso wist er vanaf. We weten het niet zeker, maar ik ben er van overtuigd dat hij er vanaf wist."

Deze uitspraken zorgden voor veel ophef in de Braziliaanse media en Ferrari kwam dan ook al snel met een persbericht over de situatie. "Ik heb het in een opwelling gezegd en het was niet gebaseerd op enig bewijs dan ook," zei Massa. "De FIA World Council heeft gezegd dat niets er op wees dat Fernando geïnformeerd was over de gebeurtenissen en ik respecteer deze uitspraak."

"Tuurlijk ben ik teleurgesteld over wat er gebeurde in Singapore, maar nu is het tijd om het boek te sluiten en naar de toekomst te kijken. Eén ding dat zeker is, is dat dit hoofdstuk mij niet in de weg zal staan wanneer Fernando en ik teamgenoten zijn."


Met dank aan EZKaeL en ziggyziggyziggy voor de submit.