[NHL] Stars verpulveren Predators

Denny (nyny83)
De Dallas Stars hebben de Nashville Predators met maar liefst 6-0 verslagen. Na de eerste periode stond het al 4-0. Center Brad Richards was man van de wedstrijd met een goal en twee assists. Goalie Marty Turco stopte alle 29 schoten van de Predators.

Brenden Morrow opende de score voor de Stars na ruim drie minuten spelen met een hard afstandsschot. Brad Richards maakte slechts 40 seconden later de 2-0. Anderhalve minuut later kon Loui Eriksson een schot van richting veranderen om de 3-0 te maken, waarna de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was. Dit was het sein voor de Predators om goalie Dan Ellis te vervangen voor Pekka Rinne. Twee minuten later werd het nog erger voor de Predators, want in de powerplay scoorde Brenden Morrow zijn tweede van de avond.

In het begin van de tweede periode werd het 5-0 in een 5-tegen-3 powerplaysituatie. Verder werd er niet meer gescoord in deze periode, met name dankzij uitstekend keeperswerk van zowel Turco als Rinne. In de derde periode viel er ook nog een goal. Toby Petersen scoorde zijn eerste goal van het seizoen. Marty Turco wist ondertussen zijn shutout veilig te stellen, zij het met wat hulp van de paal. Met nog 8 minuten te spelen maakte hij bovendien vier reddingen in zeer korte tijd.

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Dallas StarsNashville Predators6-0
New York RangersLos Angeles Kings4-2
Carolina HurricanesPittsburgh Penguins2-3 (SO)
Chicago BlackhawksEdmonton Oilers4-3
Anaheim DucksMinnesota Wild3-2