Dronken Kroaten missen cruciaal duel

Sjors (Sj0rSz)
De Kroatische internationals Josip Simunic en Ivica Krizanac komen voorlopig niet meer voor in de plannen van bondscoach Slaven Bilic. De nationale keuzeheer heeft de twee verdedigers uit de selectie gezet, omdat zij zaterdagnacht in beschonken toestand te laat in het hotel arriveerden.

Kroatië kwam zaterdagavond niet in actie, maar is in voorbereiding op het duel van woensdag tegen Kazachstan. De Kroaten zijn na zaterdag een plek gezakt in groep 6. De mannen van Bilic zakten door de overwinning van Oekraïne op Engeland (1-0) naar de derde plek. Kroatië heeft met één wedstrijd te gaan één punt achterstand op de Oekraïners.

Bilic besloot de Kroatische internationals een avond vrij te geven om de gedachten te verzetten. Simunic en Krizanac keerden echter pas na twee uur terug in het hotel. Het duo bracht de nacht door in een kroeg en werd door omstanders gefotografeerd.

Bilic heeft de feestende spelers uit de selectie verwijderd en heeft hen niet meer nodig voor het beslissende duel tegen Kazachstan.