Oog van Massa volledig genezen

Peterselieman
Het zicht van Formule 1-coureur Felipe Massa is weer helemaal in orde zo is vrijdag gebleken uit tests in Parijs. De Braziliaanse Ferrari-coureur had in de kwalificatie in Hongarije een veer op zijn helm gekregen en daardoor was de schedel rond zijn linkeroog beschadigd.

Komende maandag wil Massa weer een Formule 1-auto besturen voor de eerste keer sinds het ongeval. Hiervoor ondergaat hij vrijdag en zaterdag medische tests door de FIA in het Pitie Salpetriere ziekenhuis in Parijs. Hieruit blijkt tot nu toe dat zijn oog volledig hersteld is.

"De eerste uitkomsten zijn positief," luidde een verklaring van Ferrari. "Een uitgebreide test van de ogen bevestigde dat het linkeroog van Felipe, die samen met zijn persoonlijke arts Dino Altmann arriveerde, voor 100% hersteld is." Zaterdag volgen er meer tests.

Mocht Massa slagen voor de onderzoeken, dan kan hij maandag plaats gaan nemen in een 2007-bolide op het circuit van Fiorano. Hij gaf aan dat het onwaarschijnlijk is dat hij dit seizoen in Abu Dhabi nog aan de start van de race zal staan.