[MLB] Uitslagen ALDS/NLDS

Matthias (Veritaz)
De playoffs in de Major League Baseball zijn sinds donderdag onderweg. Hieronder een overzicht.

American League
In de AL waren het de Twins die op het laatste moment aansloten bij de overige drie teams. Zij wisten woensdag, in de verlenging, de Tigers te verslaan en zo een plaats in de playoffs te bemachtigen.

Daarin moesten ze het opnemen tegen de Yankees in New York. Hoewel Minnesota wel als eerste punten op het scorebord zette, waren het de Yankees die keihard terug sloegen. Allereerst was het Derek Jeter die zijn ploeg terug in de race hielp met een homerun. Even later waren het Alex Rodriguez, Hideki Matsui en Nick Swisher die de eindstand van 7-2 op het bord brachten voor de Bronx Bombers. Daarmee brachten ze de stand op 1-0 in een best-of-five serie.

In de andere strijd van de AL waren het de Los Angeles Angels en de Boston Red Sox die het tegen elkaar opnamen. Hoewel Boston in het recente verleden de Angels totaal had gedomineerd in de playoffs, waren het ditmaal toch de Angels die het laatste woord hadden. Mede door het sterke werpen van John Lackey, en een homerun van Torii Hunter die drie punten op het bord zette, pakten LA de eerste wedstrijd met een stand van 5-0.

In beide series wordt vrijdag de volgende wedstrijd gespeeld.

ALDS Stand
New York YankeesMinnesota Twins1-0
Los Angeles AngelsBoston Red Sox1-0

National League

De huidige kampioenen van de Philadelphia Phillies moesten het in hun serie opnemen tegen de Colorado Rockies. De Phillies kenden een sterke start met Cliff Lee als hun pitcher. Hij wierp een complete wedstrijd en stond maar zes honkslagen toe. Het hart van de line-up van de Phils was daarnaast erg belangrijk met vier binnengeslagen punten. Ryan Howard, Jayson Werth en Raul Ibanez sloegen hun club naar een 5-1 overwinning.

Een dag later waren het echter de Rockies die in Phildelphia voor een verrassing zorgden. Cole Hamels, die de Phillies vorig jaar persoonlijk het kampioenschap bezorgde, had zijn dag niet en zag dat de Rockies een 4-0 voorsprong namen. Hoewel de mannen van Charlie Manuel nog wel terugkwamen tot 4-3, en later 5-4, was het niet genoeg voor de overwinning.

Het is deze dagen honkbal wat de klok slaat in Los Angeles, want ook de Dodgers stonden in de playoffs. Zij kregen Albert Pujols en de St. Louis Cardinals op bezoek. In de eerste wedstrijd hadden Joe Torre en de Dodgers het vrij gemakkelijk tegen de Cards, die Chris Carpenter op de heuvel zetten. Hij kon echter niet voorkomen dat LA op voorsprong kwam en die niet meer uit handen gaf. Het werd uiteindelijk 5-3.

De tweede wedstrijd was een stuk spannender en het leek er zelfs op dat de Cards deze wedstrijd zouden gaan winnen. Met een 2-1 voorsprong in de negende inning was St. Louis in een prima positie om de stand in de serie gelijk te trekken, maar uitgerekend een van de sterren van het team, Matt Holliday, luidde het verval in. Hij maakte een fout op een routine vangbal en de Dodgers maakte hier uitstekend gebruik van door twee honkslagen daaraan toe te voegen en zo met een 2-0 voorsprong naar St. Louis te vliegen.

In de National League worden de volgende wedstrijden op zaterdag gespeeld.

NLDS Stand
Philadelphia PhilliesColorado Rockies1-1
Los Angeles DodgersSt. Louis Cardinals2-0