Veldkamp woedend op schaatsbond

Bas (skittelman)
Bart Veldkamp is nu zes maanden weg als coach bij de Amerikaanse schaatsbond, maar woedend is de Nederlandse Belg nog steeds. In een column in de Telegraaf haalt hij hard uit naar de schaatsbond.

"Zelden zo'n zooitje puin bij elkaar gezien", schrijft Veldkamp, die nog een rechtszaak heeft lopen tegen zijn voormalige werkgever. "Nu nog hoor ik een constante klaagzang van mijn voormalige collega-coaches aan."

Met name de zogenoemde 'bobo's' zijn hem een doorn in het oog. "Afgelopen zomer werd weer een van de vele hoogtepunten van volledige onkunde blootgelegd. Eén van de bobo's is zich als chef d'équipe van een van de teams omhoog aan het werken. Om op die manier maar deel uit te kunnen gaan maken van het olympische team."

Veel bondslieden hebben volgens Veldkamp het halen van een volledige olympische accreditatie als ultieme doel. "De hemelpoort van Bobootjesland is dan bereikt. Je mag olympisch wonen, slapen, eten en kakken!"

Een ander voorbeeld van de puinhoop is het ontslaan van een fysiotherapeut bij de nationale selectie omdat de bobo's niet met hem verder wilden. "Dat het inmiddels vijf maanden voor de Spelen was en de atleten maar een ding wilden (werken met deze fysiotherapeut), maakte hem allemaal niets uit."

Veldkamp werd begin april ontslagen door US Speedskating omdat zijn trainingsmethode niet zouden aanslaan. De voormalig olympisch kampioen claimt nog recht te hebben op één jaarsalaris en een flinke premie. "Het juridische gevecht met de Amerikaanse bond zal ergens voorjaar 2010 dienen", aldus Veldkamp.